Carregant...
Recursos TIC: Tutorial per crear una pàgina Web amb Google Page Creator

Primer de tot, accedirem a la pàgina de Google Page Creator. Podeu clicar aquest enllaç per entrar-hi.

A continuació, entrarem les nostres dades per signar: el compte d'email (ha de ser Gmail) i la contrassenya. Si no teniu compte amb Google, primer haureu de crear-ne un.


Accedireu al lloc on s'administren les pàgines que contindrà la vostra Web. Aquí podreu crear pàgines, copiar-les, eliminar-les, publicar-les (és a dir, enviar-les a Internet) o treure-les de la xarxa. També es poden pujar arxius que volgueu penjar a la pàgina.
En aquest lloc, també podreu veure les pàgines que teniu creades, si estan publicades o si estan creades però encara no s'han pujat a Internet.

Anem a pitjar Create a new page (Crear una nova pàgina) que és la icona del full en color verd.
Vos demanarà que li poseu un nom. Convé posar, com a nom, el títol que voleu que tengui la Web.


Pitjau el botó que apareix abaix del nom que li heu posat: Create and Edit
Heu entrat al lloc per Editar la primera pàgina, o pàgina principal de la vostra Web. Ara ja la podreu configurar i canviar tant com vulgueu. Anem a veure les coses que se poden fer.

1.-Canviar l'aspecte de la plantilla: la plantilla que vos ha sortit és per defecte, així que clicau sobre Change Look (Canviar l'aspecte) i podreu triar la que més vos agradi.
Podeu pitjar Preview per veure com quedaria abans de confirmar.
2.-Canviar el disseny:
per això, hem de pitjar l'opció Change Layout (Canviar disseny). Ens ofereixen quatre plantilles bàsiques (que serien com l'esquelet de la Web). Triam la que més se'ns adapti al que volem.

3.- Començam a omplir de continguts: abans de posar-nos amb aquesta feina, convé tenir molt clar com volem distribuir els continguts, quins enllaços posarem, on aniran a parar aquests enllaços, si volem imatges... A jo, personalment, me va molt bé crear un esquema en paper per tenir-ho clar i agilitzar la feina.

Podem anar escrivint els textos en els llocs destinats per a ells. És tan senzill com escriure en un processador de textos i podem canviar la mida, l'estil del text i el color. Fixau-vos en la imatge: la barra d'opcions d'edició està destacada en groc. El text que he escrit està senyalitzat amb una fletxa fucsia.


BOTONS DE LA BARRA D'EDICIÓ:

Desfer o refer la darrera acció.


Clicarem aquí si volem insertar una imatge a la pàgina web. Ens surt una finestreta que demana unes opcions. Llavors decidirem si la volem pujar des del nostre PC o des d'una adreça d'internet (URL).

Quan tenim la imatge insertada, a la mateixa pàgina que esteim creant, la podem tornar a editar, esborrar i/o arrossegar-la a un altra zona.
Amb aquest botó podem insertar un Link (o enllaç) a: una pàgina web externa, cap a una altra pàgina de la nostra web o cap a un arxiu que haguem pujat abans. Per insertar l'enllaç, escriurem el text, el seleccionarem i pitjarem el botó Link. Ens surt una finestra com aquesta i haurem de triar una de les opcions que hem comentat abans.Negreta, cursiva i color: Amb aquests botons podem canviar l'aspecte del text que esteim escrivint.


Amb aquests botons canviam el tipus de lletra i el tamany.


Ressaltar el text amb un color. És com un subratllador.


Aquí tenim diversos estils i tamanys de text predeterminats.


Una vegada tenim la pàgina principal, ja podem anar creant altres pàgines i després enllaçar-les a la pàgina principal. Per tornar a crear una pàgina nova anirem a Back to the site manager.


Crearem tantes pàgines com necessitem de la mateixa forma que hem creat al primera.
Quan vulguem penjar a Internet les pàgines que anam elaborant només hem de clicar l'opció Publish.
Si volem pujar arxius, anirem a la pàgina de Site Manager i ho farem amb les opció Upload de la caixeta que hi ha a la columna de la dreta. Després només ens queda enllaçar-los a la pàgina corresponent.

No hay comentarios:

Anar dalt